Ακμή Σώματος: 5 tips για να την αντιμετωπίσεις

Η ακμή σώματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε, σε ανύποπτο χρόνο και είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και αντιαισθητική. Σίγουρα, ένας δερματολόγος θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουν στην πρόληψη ή/ και στην αντιμετώπιση της.

Που οφείλετε η Ακμή Σώματος

Η ακμή στο σώμα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και επηρεάζει διαφορετικά τον  κάθε οργανισμό. Στο σημείο αυτό θα αναφέρουμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν ακμή.

  • Τα στενά ρούχα και τα υφάσματα που δεν “αναπνέουν” σε συνδυασμό με τον ιδρώτα είναι ίσως η πιο συνηθισμένη αιτία εμφάνισής της.
  • Ορισμένες τροφές ή κάποια φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής. 
  • Η περίοδος είναι πολλές φορές αιτία ακμής στο σώμα μιας και τα αυξημένα επίπεδα ορμονών κυρίως πριν την περίοδο προκαλούν εξάρσεις.
  • Κάποια καλλυντικά κυρίως πολύ “βαριά” foundation είναι πολύ πιθανόν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή
  • Η συνήθεια να “σπάμε” και να πειράζουμε τα ενοχλητικά αυτά σπυράκια πολλές φορές επιδεινώνουν το πρόβλημα. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να εξαπλώνουμε τα βακτήρια και σε άλλα σημεία του σώματος μας και να προκαλούμε νέες εξάρσεις

Ακολουθήστε αυτές τις 5 συμβουλές για να νικήσετε την ακμή του σώματός σας και να νιώθετε αυτοπεποίθηση όλο τον χρόνο

  1. Επιλέξτε φυσικά υφάσματα που αναπνέουν όπως το βαμβάκι. Αποφύγετε τα νάιλον και τα μάλλινα. Επιλέξτε να φοράτε φαρδιά ρούχα ώστε να μην παγιδεύονται βρωμιές και έλαια στο δέρμα, προκαλώντας φράξιμο των πόρων.
  2. Να κάνετε πάντα ντους έπειτα από μια προπόνηση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που παράγει ιδρώτα.
  3. Παρόλο που μπορεί να νιώθετε πως το τρίψιμο βοηθά στην ακμή, στην πραγματικότητα ερεθίζει υπερβολικά το δέρμα και οδηγεί την περιοχή σε ευαισθησία. Χρησιμοποιήστε απαλά καθαριστικά και μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα σας.
  4. Η χημική απολέπιση βοηθά στον καθαρισμό των πόρων και στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξέα φρούτων που καθαρίζουν τους πόρους, όπως άλφα και βήτα υδροξυοξέα, συμπεριλαμβανομένου του σαλικυλικού οξέος, του γλυκολικού οξέος ή του γαλακτικού οξέος.
  5. Βαθύς Καθαρισμός: ο πολύτιμος σύμμαχος σας. Ένας βαθύς καθαρισμός δεν είναι απαραίτητο να γίνεται μόνο στο πρόσωπο αλλά σε οποιαδήποτε περιοχή παράγει σμήγμα και μπορεί να προκαλέσει ακμή. Συνήθη μέρη είναι το ντεκολτέ, η πλάτη, οι ώμοι, οι γλουτοί και μερικές φορές και κάτω από την μασχαλιαία περιοχή. Η διαδικασία είναι ίδια και τα οφέλη πολλά καθώς η ακμή σώματος λόγω της τριβής με τα ρούχα αποτελεί μια κατάσταση που μπορεί ακόμα να προκαλεί και ..πόνο.

Σεμινάρια Αισθητικής στις Σχολές Spa Genesis.

Δείτε όλα τα σεμινάρια ΕΔΩ: Online Σεμινάρια Αισθητικής